24 EYLÜL 2011 00:00
Güncelleme: 15 EYLÜL 2026 07:46
TKİ'DEN YEÅžİLBAÄžCILAR'A, 15 EYLÜL'E KADAR MÜDDET
Sıradaki haber yükleniyor...
TKİ Kurumu GELİ Müessese Müdürlüğü, 2008 ile 2010 yılları
ara-sında kamulaştırdığı Yeşilbağcılar Beldesi'ne, Beldeyi boşaltma-ları için
“15 Eylül
Yatağan Termik Santralı'na her gün 18 bin ton kömür vermek zorunda olan GELİ, önümüzdeki günlerde sıkıntı yaşamamak için önlem alıyor. GELİ, daha önceleri de Tınaz, Karakuyu, Bağyaka gibi köyleri istimlak ederek, mülkiyet bedellerini ödemişti.
BAÅžKAN CİCİLİ: “BELDENİN % 70'İ TAÅžINDI”
Yeni yerleşim alanlarına elektrik verilmesinden sonra, vatandaşlar TOKİ ve kendi yaptırdıkları evlere hızla taşınıyor. Åžu ana kadar taşınan ev sayısının yarıyı geçtiği öğrenildi. Belediye de bir taraftan kendi binasını yapıyor.
Yeşilbağcılar Belediye Başkanı Ertaf Cicili; “Beldemiz
yıllardır göç veriyor, artık yeni yerimizde göç veren değil, göç alan bir Belde
olacağız. Çünkü yeni yerleşim alanımız çok uygun bir yerde. Buranın imarını en
uygun şekilde hazırladık. 8 dönüm alan içinde
Umuyorum, Beldemiz iki ay içerisinde yeni yerleşim alanına tamamen taşınmış olur. Bir sıkıntı yaşamayız. Halkımızın yeni yerleşim alanında sağlık ve huzur içinde oturmaların diliyorum. Yeni yerleşim alanımız hepimize hayırlı olsun. Taşınma tamamlanınca, Belde insanlarımıza yakışır bir etkinlik yapmayı da düşünüyoruz” dedi.