27 TEMMUZ 2013 19:17
Güncelleme: 16 EYLÜL 2026 14:30
Rölevenin Arkası Gelmedi!
Sıradaki haber yükleniyor...
Bilindiği üzere, Yatağan-Milas eski Karayolu üzerinde bulunan tarihi Demir Köprü 2005 yılında üzerinden mermer yüklü bir kamyon geçtiği sırada yıkılmış, Yatağan-Aydın eski Karayolu üzerinde yer alan Kayırlı Köprüsü de 2008 yılında meydana gelen olayla aynı kaderi paylaşmıştı.
Geride kalan sürede iki demir köprünün onarımı içinde somut bir adım atılamazken, Kayırlı Köprüsü’nün onarımı için sürdürülen girişimler geçtiğimiz günlerde gazetemizde ‘Yava Köprüsü’ne Onay’ başlıyla yer almıştı.
Kayırlı Köprüsü’nün onarımı için sürdürülen girişimlerin sonuç verip vermeyeceği merak konusu olurken, durum akıllara Yatağan’daki Demir Köprü’yü getirdi.
Hatırlanacağı üzere; Daha önce Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü tarafından röleve ihalesi yapılan tarihi Demir Köprü üzerindeki çalışmalar geçtiğimiz yıllarda başlamış ve röleve çalışmalarının tamamlanmasının ardından Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan onay alınarak onarım ihalesinin yapılacağı da belirtilmişti.
Geride kalan sürede her iki köprünün onarımı için de somut bir adım atılamazken, röleve ihalesi daha önce yapılan Yatağan Demir Köprü üzerindeki onarım çalışmalarında ilerleme kaydedilememesi köprünün akıbetinin ne olacağı sorusunu akıllara getirdi.