3 AĞUSTOS 2013 19:18
Güncelleme: 16 EYLÜL 2026 02:18
Meclis Toplantısı Geldi Çattı
Sıradaki haber yükleniyor...
Yılan hikayesine dönen Yatağan Yüksekokulu’nun Yatağan-Dipsiz yolu Güney yakası mevkiindeki binasının durumunun değerlendirilmesinin planlandığı Yatağan Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısı geldi çattı.
Bilindiği üzere; binanın durumu Yatağan Belediyesi’nin 4 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirdiği Temmuz ayı meclis toplantısına damga vurmuş, söz konusu toplantıda sorunun bir daha meclis toplantısına kadar çözüme kavuşturulması talimatını veren Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık; “Belediyemizin girişimleriyle 2009 yılında Yüksekokul binasının temellerini attık. Ancak kaynak yetersizliği nedeniyle bina üzerindeki çalışmalar tamamlanamadı.
Bu konuda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü ile de görüşmelerimiz oldu. İlk etapta olumlu yanıt almış olsak ta şu an itibariyle Rektörlük katkılarıyla yapılabilecek bir çalışmaya onay verilmedi. Okulun yeni binasında hizmete girmesi Yatağan’ın ekonomik gelişimi için önemli olduğu kadar sosyal gelişimi için de etkili olacaktır. Ne yazık ki Yatağanlı hayırseverlerimiz bunun pek farkına varabilmiş değil. Ancak bütün zorluklara rağmen Yüksekokul inşaatı ya bitecek ya bitecek. Bu amaçla bazı planlarımız var. Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı’na kadar bu işi çözüme kavuşturmamız gerekli” ifadelerini kullanmıştı ve inşaatın tamamlanabilmesi için sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımıyla bir komisyon oluşturulmuştu.
Söz konusu komisyonun Ağustos ayı meclis toplantısına kadar gerekli görüşmeleri yürüterek, çözüm üreteceği belirtilirken, bugün yapılacak olan Ağustos ayı meclis toplantısında elde edilen gelişmelerin görüşülüp görüşülmeyeceği merak konusu.