7 EYLÜL 2026 13:57
Güncelleme: 16 EKİM 2026 09:07
KAVAKLIDERE DEREBAĞ’A İLAVE SU KAYNAĞI SAĞLANIYOR
Sıradaki haber yükleniyor...
2026 yılında açılan sondaj kuyusuna pompa montajı tamamlanırken, kuyudan elde edilecek suyun mevcut sisteme aktarılması için hat imalatı sürdürülüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla mahalleye saniyede toplam 8 litre su sağlanması planlanıyor.
Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kuraklık nedeniyle su kaynaklarında yaşanan azalmanın etkilerini azaltmak ve içme suyu arzını artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda Kavaklıdere Derebağ Mahallesi’nde, özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışma gerçekleştirildi. Mahallede 2026 yılı içerisinde yeni bir sondaj kuyusu açılırken, kuyunun mevcut içme suyu sistemine dahil edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
Yeni açılan sondaj kuyusuna pompa montajı gerçekleştirilirken, kuyudan elde edilecek suyun mevcut sisteme aktarılması amacıyla hat imalatı da devam ediyor. Enerji bağlantısının tamamlanmasının ardından kuyunun devreye alınması planlanıyor.
MAHALLEYE SANİYEDE 8 LİTRE SU SAĞLANACAK
Derebağ Mahallesi’nde özellikle yaz aylarında mevcut su kaynaklarının yetersiz kalması nedeniyle içme suyu arzında sıkıntılar yaşanıyordu.
Kuraklıkla birlikte su kaynaklarındaki miktarın azalması, mahallenin artan içme suyu ihtiyacının karşılanmasını güçleştirirken, yeni açılan sondaj kuyusuyla birlikte sisteme ilave su kazandırılması hedefleniyor.
Enerji nakil hattı imalatının tamamlanarak kuyunun devreye alınmasıyla birlikte, mevcut kaynaktan gelen suyla beraber mahalleye saniyede toplam 8 litre su sağlanması planlanıyor.
Yeni su kaynağının özellikle yaz aylarında yaşanan su arzındaki yetersizliğin giderilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
MAHALLE SAKİNLERİ ÇALIŞMADAN MEMNUN
Derebağ Mahallesi sakinlerinden Öznur Kocakilit, mahallede uzun yıllardır içme ve sulama suyu konusunda sıkıntılar yaşandığını belirtti.
Kocakilit, “Burada daha önceden su yetmiyordu, çok susuz kalıyorduk, çeşmeler bile kapanıyordu. Şimdi bu kuyuyla beraber ilave su alınacak. Böylece tarım ve hayvancılığın da daha fazla gelişeceğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a, MUSKİ Genel Müdürümüz Yılmaz Şengül’e ve sahada çalışan ekiplerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.
“ARTIK SU SIKINTIMIZ KALMAYACAK”
Derebağ Mahallesi Muhtarı Erdoğan Top ise mahallede yaklaşık 7 yıldır içme suyu sıkıntısı yaşandığını ifade etti.
Top, mevcut kaynağın hem arazilerin sulanmasında kullanılması hem de su miktarının yetersiz kalması nedeniyle mahallenin ihtiyacını karşılamakta zorlandığını belirterek, yeni kaynağın önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.
Erdoğan Top, “Aşağıdaki kaynak hem arazileri suladığı hem de suyun yetersiz kalması nedeniyle mahallemizin ihtiyacını karşılamıyordu. Ahmet Aras Başkanımız sayesinde bu sene yeni kaynağımızı yaptık. Artık su sıkıntımız Allah’ın izniyle kalmayacak. Bize bu imkanları sağlayan başta Ahmet Başkanımıza ve bütün MUSKİ ekibine gönülden teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Enerji bağlantısı ve hat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni sondaj kuyusunun devreye alınmasıyla Derebağ Mahallesi’nin içme suyu sistemine ilave su kazandırılması hedefleniyor.