25 EYLÜL 2011 00:00
Güncelleme: 11 EKİM 2026 22:15
AKKAYA'DAN MADEN-İÅž'E ZİYARET
Sıradaki haber yükleniyor...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akaya, Maden-İş Sendikası'nı ziyaret etti. Akkaya, ziyareti sırasında AK Parti iktidarının 9 yıldır işçi lehine hiçbir şey yapmayıp, ellerindeki hakları almakla suçladı.
Geçtiğimiz çarşamba günü yapılan ziyarette, Akkaya'yı Maden-İş Sendikası Åžube Başkanı Süleyman Girgin, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman İlhan, Hasan Çamur ve Mikail Açan karşıladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akkaya, burada yaptığı açıklamada; “Partimizin Muğla'da yapılan çalıştay toplantısı için geldim. Tabiî ki burası da bizim evimiz sayılır Türk-İş'e bağlı sendikalarız. Ancak sendikacılık ve örgütlü toplum, AKP iktidarı tarafından yok edilmek isteniyor. 1980 öncesi ülkemizde 3 milyon'a yakın sendikalı işçi varken şu anda 700 bin sendikalı işçi var, ileriye mi gidiyoruz, geriye mi? AKP iktidara geldi, ilk işi; bir iş yerindeki iş güvencesi sınırındaki işçi sayısını 10'dan 30'a çıkardı. 9 yıl boyunca lehine hiçbir şey yapmayıp, ellerindeki hakları aldı. İnsanları sosyal hayattan kopardılar. İşçileri artık “iş yasaları” koruyor. Torba yasası ise AK Parti'nin kendi kadrolarını koruma yasasıdır. Yapılan bu haksızlıkları aşmanın tek yolu örgütlü toplumdur. Bu nedenle hepimizi zor günler bekliyor” dedi.
TÜRK-İÅž İl Temsilcisi ve Maden-İş Sendikası Åžube Başkanı Süleyman Girgin de yaptığı açıklamada; “Türk-İş'e bağlı Basın-İş Sendikası Genel Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yakup Akkaya'nın ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisine üstlendiği görevlerinde başarılar diliyoruz.
Ülkemizde çalışma hayatı ile ilgili sürekli hak kayıpları yaşanıyor. İtiraz edenlere nasıl yaklaşıldığını ise “Tekel Eylemi”nden biliyoruz. Özelleştirmeler, taşeronlaşmalar, hizmet alımları yaygın hale getirilerek adeta devlet eliyle ücretli kölelik düzeni yerleştiriliyor. Adına “sürgün yasası” denen Torba Yasa ile işçiler ve aileleri mağdur ediliyor, kıdem tazminatının kaldırılması niyeti bir kez daha ortaya atılıyor. Tüm bunlara ve bundan sonraki olası hak kayıplarına engel olmak için bölük pörçük değil, derli toplu ve sürekli mücadele anlayışı harekete geçirilmelidir.
Ülkemizin en büyük emek örgütü olan Türk-İş'e de bu konuda görev düşmektedir. Sürekli ve topyekûn bir mücadele anlayışı benimsenip hayata geçirilmediği sürece yeni hak kayıpları kapıdadır” dedi.