17 OCAK 2017 12:00
Güncelleme: 16 EYLÜL 2026 18:41
Eğitim-Sen’de kan değişimi
Sıradaki haber yükleniyor...
Mevcut yönetim kurulu ile sendika üyelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını, mevcut ilçe temsilcisi Ali Akçay yaptı.
Akçay, sendikalarının üzerindeki baskılar ve yıldırma politikalarına vurgu yaparak, “Eğitim-Sen üzerinde oynanan oyunları bozabiliriz. Hiçbir terör örgütüyle Eğitim-Sen’in yan yana yazılamaz. Bunun ötesindeki söylemlerin tamamı art niyetlidir. Bu art niyetliliğin asıl sebebi, Eğitim-Sen ve onun üst kuruluşu KESK’in laik ve bilimsel eğitimi sonuna kadar savunmasıdır. Eğitim-Sen ve KESK yıkılamayan son kaledir, biz de bu kaleyi ayakta tutmak zorundayız, düşürmeyeceğiz” diye konuştu.
Beraber görev yaptığı yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Akçay, yeni seçilen yönetime başarılar diledi ve her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
Yapılan seçimlerin ardından yeni yönetim kurulu, Hasan Enginsu, Erol Demirbaş, Mehmet Cemil Uyan, Serap Ataş, Seren Dabakoğlu, şeklinde oluştu. Ayrıca 14 üye de il delegeliği için seçildi.
Yeni yönetimin önümüzdeki günlerde ilçe temsilciliğine getirmesi beklenen Enginsu, seçimin ardından yaptığı konuşmada, devraldıkları yönetime, sendikalarına yapmış olduğu destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti.
Enginsu, “Yeni seçilen arkadaşlarımızla bu görevi devralırken yaşayacağımız sıkıntıların farkındayız. Yolumuzun üstüne çıkacak her türlü zorluğu yine Eğitim-Sen’li inançla birlikte yeneceğimize inanıyorum” dedi.